Τα μήλα καλύπτονται με κερί, το οποίο είναι βρώσιμο. Είναι αλήθεια?

Τα μήλα καλύπτονται με κερί, το οποίο είναι βρώσιμο. Είναι αλήθεια?
3 Μαρτίου, 2023

Η εμφάνιση είναι ένα από τα κριτήρια με τα οποία οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα στα καταστήματα. Κάποιοι όμως μπορεί να μπερδευτούν από την ελκυστική γυαλάδα των φρούτων, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή κεριού. Μάθετε αν αυτό είναι ένα επιβλαβές τέχνασμα μάρκετινγκ
Επιβεβαιώνουν ότι…
Στα παντοπωλεία, τα μήλα και άλλα φρούτα επικαλύπτονται με ένα λεπτό στρώμα κεριού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αυτό τους δίνει μια εμπορεύσιμη εμφάνιση, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Και μάλιστα;
Τα μήλα έχουν ένα στρώμα κεριού πάνω τους. Επιπλέον, τα φρούτα - όχι μόνο τα μήλα, αλλά και, για παράδειγμα, τα αχλάδια, τα σταφύλια - το παράγουν φυσικά. Επίσης, το φυσικό στρώμα κεριού φαίνεται καθαρά στα δαμάσκηνα. Αυτό το κέλυφος προστατεύει από παράσιτα, βακτήρια και απώλεια υγρασίας.

Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί καθαρίζονται για να απομακρυνθούν οι χημικές ουσίες και η βρωμιά που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια. Εξαιτίας αυτού, η φυσική επίστρωση κεριού εξαφανίζεται και η διάρκεια ζωής μειώνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται επιπλέον αποτρίχωση με κερί. Αυτό είναι ένα από τα κύρια στάδια στη συσκευασία φρούτων και λαχανικών, σημείωσε νωρίτερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ. Χάρη στην επεξεργασία σε χαμηλή θερμοκρασία (1-2°C), τα μήλα μπορούν να αποθηκευτούν για έξι έως 12 μήνες πριν φτάσουν στον πάγκο. Επίσης, κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης, τα φρούτα υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μεταφοράς βακτηρίων Salmonella και E. coli που προκαλούν διαρροϊκές ασθένειες. Επιπλέον, το κέλυφος κεριού προστατεύει τα φρούτα από τη μούχλα και διατηρεί την ελκυστική εμφάνιση του προϊόντος,εξηγείται στο Roskachestvo.
Στη βιομηχανία τροφίμων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο συνθετικά όσο και φυσικά κεριά. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορεί να είναι, για παράδειγμα, κερί μέλισσας, σέλακ (πρόσθετο τροφίμων E904) ή κερί καρναούμπα (πρόσθετο τροφίμων E903). Για παράδειγμα, η αμερικανική νομοθεσία τα αναγνωρίζει ως ασφαλή. Το κυριότερο, όπως ορίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), είναι ο κατασκευαστής να αναφέρει στη συσκευασία ότι έχει βάλει κερί. Οι κανόνες που υιοθετήθηκαν στη Ρωσία επιτρέπουν επίσης την επίστρωση προϊόντων με διαφορετικούς τύπους κεριού.
Η Roskachestvo επιβεβαιώνει τον αβλαβή χαρακτήρα μιας τέτοιας επεξεργασίας. Και οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατό να γίνει το στρώμα κεριού λεπτότερο. Για να απαλλαγείτε από αυτό και τη βρωμιά που συσσωρεύεται κατά τη μεταφορά και την πώληση, αρκεί να ξεπλύνετε σωστά τα φρούτα με ζεστό νερό, έγραψαν οι ειδικοί της Roskachestvo το 2019. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε εντελώς από τη φλούδα: περιέχει ουσίες που μπορούν να είναι ευεργετικές για την υγεία της καρδιάς και του ήπατος , καθώς και άλλων οργάνων.

Τι υπάρχει στην ξηρή ύλη;
Η τεχνητή επίστρωση κεριού σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων. Η τεχνική έχει δοκιμαστεί, οπότε αρκεί να πλύνετε τα μήλα και άλλα φρούτα σε ζεστό νερό πριν τα φάτε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΕ, και οι ΛΥΚΟΙ θύματα της Ούρσουλας... πολιτική "σκυλοκαβγά" και false flag περιστατικά ...

Λαθρεμπόριο εξωτικών ζώων στα σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας, εισήλθε στην Τουρκία με 42 εξωτικά ζώα, καγκουρό στις αποσκευές του